Simcha » Specials » Sparen buitenland

Sparen in het buitenland

U kunt veel geld verdienen door om een goede manier uw spaargeld te stallen. De spaarrente die u namelijk per land ontvangt kan erg verschillen. Door het geld in het buitenland te stallen kunt u een veel hogere rente ontvangen over uw spaargeld dan dat u mogelijk in Nederland zou ontvangen. Lees er meer over in onderstaande artikelen. De spaarrente wordt in een land bepaald door de nationale bank. De hoogte van de spaarrente is van verschillende factoren afhankelijk zoals de hoogte van de inflatie, maar ook de hoogte van de leenrente. Meestal zal de spaarrente boven de inflatie liggen, maar onder de leenrente. Het is mogelijk om veel geld te verdienen wanneer u goed op de hoogte bent in welk land de rente het hoogst is. Veel mensen verdienden bijvoorbeeld in de jaren negentig veel geld doordat het mogelijk was om in Japan tegen een hele lage rente geld te lenen. De rente was zo laag omdat Japan in een economische crisis zat en de centrale bank van Japan wilde dat mensen weer gingen investeren. Daarom werd de rente verlaagd. Sommige mensen leenden echter geld tegen een hele lage rente en stalden dat in het buitenland op rekeningen waarover ze een veel hogere rente ontvingen. Op die manier verdienden zij geld.

Sparen in het buitenland

Binnen de Europese Unie zullen de spaarrentes over het algemeen niet heel veel verschillen. Het beleid van de Europese Centrale Bank is er op gericht dat de inflatie en de rentekoers in de verschillende landen ongeveer even hoog is. Het zou slecht zijn voor de euro wanneer bepaalde landen te veel uit de mars lopen. Wel interessant kan het zijn om te kijken naar landen binnen Europa die niet tot de Europese Unie behoren. Dan zijn met name Noorwegen en Zwitserland interessant. Buiten Europa is Australië vanwege de hoge spaarrente ook een interessante optie. Als laatste zou u binnen de Europese Unie met speciale aandacht moeten kijken naar Duitsland en België. Deze landen zijn dichtbij, dus het is makkelijk om daar een spaarrekening te open. Maar ook ook gaat het in beide gevallen om stevige economieën waarbij de banken meestal een goede rente uitkeren.
Sparen in Australië

Sparen in Australië

Er is een hoge spaarrente in Australië. Dat maakt het erg aantrekkelijk om spaargeld te stallen in het land. De spaarrente is zo hoog om gelijke trend te blijven houden met de inflatie. Er is sprake v…
Sparen in Noorwegen

Sparen in Noorwegen

Het kan voor Nederlanders aantrekkelijk zijn om een spaarrekening te openen in Noorwegen. Dat komt omdat de spaarrente in het Scandinavische land een stuk hoger ligt dan in ons eigen land. Ook garande…
Gepubliceerd door Simcha op 21-02-2011, laatst gewijzigd op 04-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.