Simcha » Specials » Lening

Banken: Geld lenen

Bij een lening verstrekt een persoon of instelling tijdelijk een geldbedrag aan een ander beschikbaar stellen. Deze moet dit bedrag dan binnen een bepaalde termijn terugbetalen. Dit jeet aflossen. In bijna alle gevallen zijn het banken die de leningen verstrekken. Zij verlangen een rente over het uitgeleende bedrag. Dit is ook de manier waarop zij deels winst maken. Ook kan de bank het geld gebruiken om te investeren of te beleggen. Dit is een andere manier waarop zij winst kunnen maken. Daarom Daarom zal het bedrag dat betaald wordt over lening ook altijd hoger zijn dan de spaarrente wanneer een persoon zijn geld bij de bank stalt. Op die manier kan een bank winst maken. Wanneer u geld gaat lenen kan het verstandig bij de verschilende banken advies in te winnen wie uiteindelijk de goedkoopste lening aan biedt. Wanneer u rood staat betaald u eigenlijk ook voor de lening. Het is aan te raden deze soort van lening zo snel mogelijk af te lossen, omdat de rente hiervoor het hoogste is.

Soorten lening

Er zijn verschillende soorten leningen. De meest voorkomende lening is de hypotheek. Daarbij schiet de bank een bedrag voor het kopen van een huis. Dat huis is dan ook meteen het onderpand wanneer de lening niet kan worden terugbetaald. Andere soorten van veelvoorkomende leningen zijn bijvoorbeeld het doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een achtergestelde lening en een effectenkrediet. Een lening die vaak aan bedrijven beschikbaar wordt gesteld is het overbruggingskrediet.
Lenen in België

Lenen in België

Voor Nederlanders kan het aantrekkelijk zijn om een lening af te sluiten in België. De rente op leningen is hier over het algemeen net iets minder, waardoor een lening voordeliger uitvalt. Veel Nederl…
Lenen zonder onderpand

Lenen zonder onderpand

Bijna altijd heeft u een onderpand nodig wanneer u een lening afsluit. Dit is voor de bank nodig om te zorgen dat zij haar geld kan terugkijken wanneer u toch niet in staat blijkt om uw lening terug t…
Gepubliceerd door Simcha op 20-06-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.