Simcha » Specials » Bruiloft

Het organiseren van de bruiloft

Een bruiloft is een ceremonie waarbij twee mensen in het huwelijk treden. Per cultuur kan dit verschillen. Er zijn veel gebruiken rondom het huwelijk. Elke religie, etnische groep en sociale klasse heeft weer hele andere gebruiken. In het algemeen kan er worden gezegd dat het een publieke bijeenkomst is waar twee mensen zich met elkaar voor het leven verbinden. Vaak gaat dit gepaard met een kerkdienst en een feest waar muziek is, gedanst kan worden en het bruidspaar kan worden gefeliciteerd Het organiseren van een bruiloft kost vaak veel tijd. Het is veel regelwerk om alles goed te regelen. Niet alleen het feest moet worden geregeld, maar ook moet allerlei detaildingetjes. Ook in het uitkiezen van trouwkleding gaat veel tijd zitten. Een standaardbruiloft heeft ongeveer de volgende punten: burgerlijk huwelijk in het gemeentehuis; een fotoreportage van het bruidspaar; een kerkelijk huwelijk, het feestmaal voor het bruidspaar, naaste familie en beste vrienden; en een receptie voor familie, vrienden en kennissen.

Kosten

Een ander nadeel van een bruiloft is dat het erg duur kan worden. Stel daarom van tevoren een bepaald budget vast. En probeer hier ook aan vast te houden. De inkomsten kunt u verkrijgen door zelf te sparen voor de bruiloft. Ook willen de wederzijdse ouders wellicht een bedrag bijdragen. Of misschien willen ze een bepaald onderdeel van de bruiloft, zoals de kosten voor het feest betalen. Dat kunt u deze buiten de begroting laten. Een derde mogelijkheid is om de gasten om een enveloppe met geld te vragen. Zorg dat u van te voren wel goed helder hebt hoeveel u ongeveer kunt verwachten. Hier kunt u een idee van krijgen door informatie in te winnen bij stellen die dit ook heb gedaan. Schat bij voorkeur het bedrag laag in. Dan kan het alleen maar meevallen en blijft u niet met de rode cijfers achter.
Een bruidsboeket maken

Een bruidsboeket maken

Als u gaat trouwen is het natuurlijk ook belangrijk om een bruidsboeket te hebben. Dit moet natuurlijk ook bij de rest van de outfit passen. Daarnaast heeft een ieder zijn eigen voorkeur.
Een trouwring kopen

Een trouwring kopen

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen op een bruiloft is het uitwisselen van de trouwringen. De trouwringen blijven voor de rest van het leven speciaal. Maar hoe kom je er aan? En waar moet je op le…
Trouwlocaties in de gemeente Ede

Trouwlocaties in de gemeente Ede

In de gemeente Ede zijn veel prachtige trouwlocaties te vinden. Wie wil kan in de plaats Ede zelf trouwen, maar ook in de omliggende dorpen, zoals Lunteren, De Klomp en Bennekom, zijn meerdere prachti…
Gepubliceerd door Simcha op 17-11-2008, laatst gewijzigd op 24-04-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.