Simcha » Specials » Speelgoed
Simcha: Informatie van A tot Z

Informatie over speelgoed

Deze special is een overzicht van de verschillende soorten speelgoed die er op de markt te vinden zijn. Dit varieert van computerspellen tot bordspellen. In het overzicht vind je enkele richtlijnen en aandachtspunten, en feitelijke informatie over de desbetreffende spellen. Ik hoop de lezer hiermee van dienst te zijn!
Mensen krijgen altijd, zowel volwassen en als jongeren, de wens om te spelen. Er zijn een aantal redenen voor dit gedrag wanneer we het verder gaan analyseren.

Sociaal

Het is bedoeld om een positie in de groep aan te geven en te ontdekken. Ook kan het dienenn als een uitlaatklep voor agressie. Via spel kan hier op een gecontroleerde manier mee worden omgegaan Ook is het een manier om te leren. Via spel kan veel worden aangeleerd, al dan niet spelenderwijs. Omdat spel vaak vermakelijk is gaat dit op een makkelijkere manier dan door er echt voor te gaan zitten.

Fysiek

Spelen bevordert de de controle van bewegingen en het ruimtelijk inzicht.

Emotioneel

Door middel van een rollenspel kunnen gevoelens op hun juiste plek terecht komen. Bij het spel komen veel gevoelens vrij: woede, vrolijkheid, dat alles wanneer men wint of verliest. Het spel is een goede manier om deze gevoelens een plek te geven en te verwerken.
Speelgoed: spelen met Playmobil

Speelgoed: spelen met Playmobil

Playmobil is een bekend speelgoedmerk. Zij heeft haar hoofdkantoor in Zirndorf te Duitsland. Een team van 50 ontwikkelaars werkt continue aan nieuwe modellen. Er zijn al veel verschillende poppetjes e…
Gepubliceerd door Simcha op 18-06-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!