Simcha » Specials » Rabobank
Simcha: Informatie van A tot Z

Bank: de Rabobank

De Rabobank Groep verleent financiële diensten. Dit doen zij op basis van een coöperatieve grondslag. Ze hebben een zeer breed aanbod van financiële producten en diensten. Haar oorsprong ligt op het platteland. Boeren en agrariërs hadden minder toegang tot de de kapitaalmarkt en besloten daarom zelf op banken te starten. De Rabobank Groep bestaat uit 161 lokale banken. Deze hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid en beleid.
De kredietwaardigheid van de Rabogroep is de hoogst haalbare, de Triple A-status. Deze is toegekend door Moody's en Standard & Poor's. Volgens Rabobank zelf behoort de bank tot de vijftien grootste financiële instellingen ter wereld. Door de jaren heen is Rabobank onder andere een eigen projectontwikkelingsbureau gestart. Ook hebben ze aandelen in de Robecco Groep, Interpolis, het Bouwfonds en de FGH Bank.
Geschiedenis Rabobank

Geschiedenis Rabobank

De Rabobank heeft een erg betrouwbare naam. Maar liefst 66 procent van de Nederlanders geeft aan de bank de meest betrouwbare te vinden. De bank is ontstaan uit een fusie van Boerenbanken.
Lenen bij de Rabobank

Lenen bij de Rabobank

Soms heeft u tijdelijk geld nodig. Lenen is dan één van de beste opties. Dit kan bij verschillende banken, maar het handigst en meest vertrouwst is het om dat natuurlijk te doen bij de bank die u al k…
Spaarrente Rabobank nieuws uitgelicht

Spaarrente Rabobank

De afgelopen jaren viel de spaarrente op vanwege de lage stand. Intussen lijkt daar een wijzing in plaats te vinden. Ook de Rabobank loopt voorop op het verhogen van de rente op haar rekeningen. Onlan…
Gepubliceerd door Simcha op 17-06-2009, laatst gewijzigd op 24-04-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!