Simcha » Specials » Beleggen in het buitenland

Beleggen in het buitenland

Het is de laatste jaren veel makkelijker geworden voor beleggers om hun geld te investeren in het buitenland. De belangrijkste reden daarvoor is de toegenomen digitalisering van de beurzen. Het is daardoor voor beleggers mogelijk om met een muisknop aandelen op bijvoorbeeld de beurs van Duitsland, China of Australië te kopen. Dit biedt veel meer kansen voor beleggers. Tegelijkertijd nemen de risico's daarmee niet per se af. Lees de verschillende artikelen in deze special. Wie voorheen in het buitenland wilde beleggen moest daar vooral zelf actief worden door via via aandelen te kopen op de buitenlandse beurzen, door middel van een beleggingsfonds of door zelf een bedrijf te starten in een bepaald land. Door de komst van het internet is het veel makkelijker geworden om te beleggen in het buitenland. De belangrijkste voorwaarde is tegenwoordig dat een belegger een beleggersrekening heeft bij een Nederlandse bank. Via Binck Bank, Rabobank, de ING Bank en de ABN Amro is het bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen op vijftien tot twintig buitenlandse beurzen. Het is daardoor mogelijk aandelen te kopen van buitenlandse bedrijven. Soms zijn de transactie kosten wel iets hoger. Het kan erg aantrekkelijk zijn om te beleggen in het buitenland, omdat er verschillende opkomende economieën zijn, zoals Rusland, China, India en Brazilië, waar de economie een snelle groei doormaakt.

Beleggen in het buitenland

Een andere mogelijkheid voor wie wil beleggen in het buitenland is door in een beleggingsfonds te stappen. Zo is het mogelijk om via het Afrika Robeco Fonds te beleggen op de beurzen van Afrika. Het is nog niet mogelijk om via de Nederlandse banken direct te beleggen op de Afrikaanse beurzen, met uitzondering van de Afrikaanse beurs. Veel Nederlandse beleggers zijn ook actief op de Amerikaanse, Japanse en Chinese beurs. Het voordeel daarvan is dat zij ook 's avonds kunnen beleggen vanwege het tijdsverschil en niet alleen zijn aangewezen op de Nederlandse beurs. De verschillende Europese beurzen, zoals de Duitse, Britse, Zwitserse, Poolse, Franse en Nederlandse beurs, hebben de laatste jaren nauw samengewerkt om het mogelijk te maken op elkaars markten te beleggen.
Beleggen in Afrika

Beleggen in Afrika

Beleggen in Afrika kan veel winst opleveren. Veel particulieren en bedrijven gaan beleggen in het Afrikaanse continent. Uit onderzoeken blijkt dat de economie van het continent harder groeit dan veel…
Beleggen in China

Beleggen in China

Steeds meer westerse investeerders ontdekken China als nieuwe markt om in te investeren. Door de groeiende economie is China een erg aantrekkelijke markt om in te beleggen. Op de lange termijn zou Chi…
Beleggen in Hong Kong

Beleggen in Hong Kong

De beurs van Hong Kong is een aantrekkelijke plek om te beginnen voor beleggers die willen investeren in Chinese bedrijven. De Chinese stadstaat maakt al jaren een stabiele economische groei door. Hon…
Beleggen in India

Beleggen in India

India wordt een steeds aantrekkelijker land om in te beleggen. De rendementen van het land zijn zeer hoog. Toch ontwikkelt het land zich op economisch gebied minder snel als buurman China. Tegelijkert…

Beleggen in Noorwegen

Noorwegen is op dit moment een van de meest aantrekkelijke landen om in te beleggen. Het Scandinavische land maakt een stabiele economische groei door. Een belangrijke reden daarvoor is dat Noorwegen…
Beleggen in Zwitserland

Beleggen in Zwitserland

Zwitserland is een erg aantrekkelijk land om in te beleggen. Daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste reden is misschien wel dat Zwitserland nooit is meegegaan met de euro, maar de eigen munt…
Gepubliceerd door Simcha op 12-08-2011, laatst gewijzigd op 12-08-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.